فرقی نمیکند که شما مرغ سوخاری درست میکنید یا پیاز های حلقه ای خوشمزه! سرخ کن صنعتی یکی از تجهیزات مهم در آشپزخانه های صنعتی است و به صورت تقریبی در هر آشپزخانه بزرگ، ایرانی و علی الخصوص رستوران هایی که غذای فرنگی سرو می کنند حداقل یک سرخ کن صنعتی پیدا می شود. نگهداری مناسب از سرخ کن می تواند به طول عمر سرخ کن کمک کند زیرا سرخ کن صنعتی یک سرمایه اساسی برای هر فست فودی به حساب می آید. سرخ کن ها با توجه به حجم بالای استفاده از آن متاسفانه زود کثیف میشوند و تمیز نگهداشتن سرخ کن هم به بهداشت رستوران و سلامت مواد غذایی کمک می کند و هم باعث می شود دستگاه برای مدت بیشتری کار کند. از این رو آشپزخانه های تجاری و بزرگ به صورت هفتگی و هفته ای 2 الی 3 بار سرخ کن خود را تمیز می کنند.
ما در این مطلب می خواهیم نحوه تمیز کردن سرخ کن صنعتی را به روش جوشاندن توضیح دهیم. انجام این کار به این روش، کار چندان سختی نیست و شامل چند مرحله پشت سر هم می شود. در زیر نکات و دستورالعمل های مفیدی را در رابطه با نحوه تمیز کردن سرخ کن های صنعتی برای شما فراهم کردیم. فقط مد نظر داشته باشید که اگر برای نگهداری و تعمیرات به کمک بیشتری نیاز دارید حتما با تکنسین های فنی شرکت مجملی تماس بگیرید
یکی از مهمترین نکات در استفاده از سرخ کن این است که باید بعد از هربار استفاده از سرخ کن یک کفگیر روی بالای روغن بکشید و تکه های سوخته و جدا شده مواد غذایی سرخ شده را از داخل روغن بردارید. ولی اگر بخواهیم به طور استاندارد مشخص کنیم که روغن سرخ کن را چند وقت به چند وقت عوض کنید ابتدا باید مشخص نمایید که استفاده شما از سرخ کن چقدر است؟
اگر به صورت روزانه از سرخ کن استفاده می کنید باید هفته ای یکبار روغن سرخ کن را عوض کنید. اگر گاهی اوقات از سرخ کن استفاده می کنید لازم است 2 هفته یکبار روغن سرخ کن را عوض کنید. ولی به صورت کلی باید 3 شاخص مهم برای عوض کردن روغن را در نظر بگیرید.
به صورت کلی در 3 حالت بالا می توانید روغن خود را عوض کنید. اگر حتی آشپز ماهری نباشید می توانید یکی از حالات بالا را شناسایی کنید. اگر روغن شما مناسب نیست و یکی از ویژگی بالا را دارد باید سریعا روغن را عوض کنید و منتظر آخر هفته نباشید. روغن خشک شده را هرگز داخل سینک ظرفشویی نریزید چون لوله ها را مسدود می کند و باید از چربی گیر فاضلاب و رستوران استفاده کنید. پیشنهاد ما این این است که روغ جامد را جمع کنید و در سطل آشغال بیاندازید. البته هستند جاهایی که روغن مانده شما را خریداری می کنند و بازیافت می کنند.